Saturday, 29 May 2010

Hukuman Perempuan Yang Tidak Menutup AuratBismi

Assalamualaikum..

Sesungguhnya Rasulullah pernah bersabda :
"Bahawasanya, perempuan yang sengaja mendedahkan auratnya di khalayak ramai tanpa segan silu; tak kira samada dia anak dara, janda atau isteri orang; tua ataupun muda; dia akan dilaknati oleh Allah S.W.T, malaikat2 dan segala makhluk di muka bumi ini sehinggalah perempuan itu diturunkan bala oleh Allah S.W.T. Jika perempuan itu anak dara atau janda maka bapanya akan dipertanggungjawabkan untuk menanggung dosanya. Manakala bagi perempuan yang sudah berkahwin, maka suaminyalah yang akan dipertanggungjawabkan."

Daripada terjemahan hadis di atas dapatlah dirumuskan bahawa perempuan Islam yang sengaja mendedahkan aurat untuk tatapan umum selain dari suaminya atau muhrimnya, akan diazab dengan siksa yang amat dahsyat bermula dari azab kubur hingga ke azab siksaan api neraka yang amat menyiksakan.

Seperti yang diriwayatkan di dalam Al-Quran, ketika Rasulullah mengembara di Israj Mikraj, baginda ada menyaksikan bagaimana perempuan2 yang mendedahkan aurat itu disiksa dengan penuh azab ketika di dalam kubur di mana buah dada perempuan2 itu dipatuk berulang kali oleh seekor ular yang amat besar dengan matanya yang merah menyala dan menakutkan. Manakala faraj perempuan2 ingkar itu dimasuki oleh kala jengking, lipan dan segala jenis binatang berbisa yang mana ke semuanya akan merobek² faraj perempuan2 itu sehingga hancur.

Dan ketika Rasulullah melalui kawasan neraka Hawarah, baginda mendapati kesemua perempuan2 yang mendedahkan aurat itu akan digantung buah dada mereka dengan penyangkut besi berapi dengan rambut2 mereka dipakukan di tebing api neraka yang amat panas itu. Tubuh badan mereka akan disalai di dalam api neraka sehingga hangus dan hancur manakala dari faraj mereka keluar lendir berupa nanah yang amat busuk sekali sehingga semua penghuni neraka meminta perempuan2 ini dikeluarkan dari kawasan itu kerana tak tahan dengan bau busuk dari lendir nanah tersebut.

Penyiksaan yang penuh sengsara itu sentiasa berulang di mana tubuh badan yang sudah hancur berkecai itu akan terbentuk semula seperti sedia kala dan akhirnya berkecai lagi setelah diazab sedemikian rupa. Rasulullah sampai pengsan apabila melihat penyiksaan yang amat dahsyat dan mengerikan itu.

Jadi bila kita ada isteri, ibu, adik, kakak dan kawan2 perempuan, segeralah menasihati dan mengingatkan mereka agar mereka terhindar dari siksaan yang amat pedih itu. Nauzubillah..

Wallahua'lam...


p/s: Semoga kisah ini akan memberi kesedaran kepada kaum Hawa terutamanya Insya Allah...Ingatlah bahawasanya dosa daripada sikap kaum Hawa yang tidah menutup Aurat bukan saja ditanggung oleh mereka sahaja... Bahkan turut ditanggung oleh Bapa bagi yang belum berkahwin dan ditanggung oleh suami bagi yang sudah berkahwin... Tidak sayangkah anda kepada Bapa atau Suami anda????
Sanggupkah anda melihat mereka masuk NERAKA di sebabkan anda...??? Nauzubillah..

Renung²kanlah.... Selamat Beramal, semoga dirahmati oleh Allah hendaknya...

p/s: Note ini bukan bertujuan untuk mengaibkan sesiapa, tetapi hanyalah sebagai renungan untuk kita bersama... di harap tiada pihak yang terasa dan menyimpan dendam selepas membaca note ini... Astagfirullah Hal Azim...
Semoga kita diberi pengampunan oleh Allah S.W.T. Insya Allah.. Amin..
Maaf jika ada pihak yang terasa... Hakikatnya Ini adalah HUKUM dari Allah... Jadi sama²lah kita melaksanakan HUKUM Allah ini dengan sebaik mungkin...
Jangan biarkan Allah murka dan menurunkan Bala terhadap kita di atas
kelalaian kita sendiri... Nauzubillah...

0 Nasihat Sahabat:

Selamat Datang Ke:

Photobucket

Komen D'SinarWorld

About Me

My photo
Assalamualaikum...Aku bukanlah insan sempurna.. Aku hanya insan biasa yang tak sepi dari melakukan kesilapan dan ingin mencari sebuah kehidupan yang sempurna berlandaskan syariat Islam.. Moga Allah akan sentiasa mengampunkan segala kesilapan dan kealpaan ku...

Pautan D'SinarWorld

PROWIR Masjid Al barakah PEMUDA

  ©Template by Dicas Blogger.