Tuesday, 2 June 2009

Koleksi Ceramah Ustaz Shamsuri Haji Ahmad


Koleksi Ceramah Ustaz Shamsuri Haji Ahmad


Tambahan Koleksi Ceramah Ustaz Shamsuri
Sila klik pada tajuk ceramah untuk (Download)

Bila Dua Air Bertemu/5 Soalan Yahudi (Terbaru) *****
Aurat (New) *****
Adat Salam Dan Minta Izin (New) *****
Anak Buruk Sangka (New) *****
Ayam Serama (New)
Biadap (New)
Bicara Wanita (New) *****
Boleh Duit 2 (New)
Bulu Betis 2 (New) *****
Cara Iblis Tawan Manusia (New)
*****
Cemburu (New) *****
Derhaka Ibu Bapa (New)
*****
Derhaka Sengsara (New)
*****
Golongan Yang Dibenci Dan Dikasihi (New)
*****
Guru Disiplin (New)
Hantu Raya (New)
*****
Hati Kering (New) *****
Hiburan Panah Api (New) *****
Jangan Paksa (New)
*****
Kisah Nabi Salleh (New) *****
Kuda Terbang (New) *****
Macam-macam Ada (New)
Masa Belum Sampai (New)
Menang Jadi Arang 2 (New)
Menang Kalah Ketentuan Allah (New)
Mulut Merah (New) *****
Nabi Daud (New)
*****
Panas Sekali Sejuk Sepuluh Kali (New) *****
Passport (New)
Penipu Penghisap Darah 1 (New)
Penipu Penghisap Darah 2 (New)
Peringatan Kepada Lelaki (New)
*****
Rasuah (Jangan Lari Wanita) (New)
*****
Setitik Air Suasana Hari Kiamat (New) *****
Suara Halus Menghiris (New)
*****
Tafsir Surah Yaasin (New)
*****
Tak Silap (New)
Tali Pinggang 2 (New)
Tiga Golongan Manusia (New)
*****
Tipah Tertipu (New)
Tongkat Ali (New) *****
Tuan Besar (New)
Tuhan Budak (New)

15 Azab Riba *****
3 Tocang
Anak Perempuan *****
Apa Salahku
Baik Diam Dari Berkata-Kata *****
Bapa Mertuaku
Bencana Sihir 1 *****
Bencana Sihir 2 *****
Bunuh
Cinta Sejati *****
Cowboy *****
Dajjal Batu Bercakap *****
Dajjal Sudah Wujud *****
Duit-Duit 1 Kaya Senang *****
Dulu OK Sekarang KO *****
Ganti Nyawa
Golongan Orang Soleh
*****
Gulai Ketam (Adat Tetamu)
Hamba Dunia
Harta Derita *****
Hati Batu

Hukum Arak *****
Kesempatan Dalam Kesempitan
Mandi Jenazah
Mandi Wajib *****
Melampau Dalam Beramal
Mati *****
Mengeraskan Siksa Bohong
Nak Kahwin Lagi *****
Nur Hidayah
Penggoda Wanita *****
Perihal Pinjam Dan Hutang
Peristiwa Akhir Zaman *****
Sakit
Suami Baik Isteri Baik *****
Suamiku Sayang *****
Sungai Furat
Talak
Terlalu Rindu Haji Dan Umrah
Tiada Rahsia Pengalaman Yang Pasti Dilalui
Titi Siratul Mustaqim *****

5 Nasihat Sahabat:

mohd hasrul yahaya 12 July 2009 at 8:27 PM  

ang dah mintak kebenaran ustaz shamsuri x mat ? stgi jadi crita lain plak..

citer 11 September 2009 at 2:37 AM  

salam.. saya ader sedikit koleksi ceramah.. tapi hati sering berkata2
..halal ke atau tidak kita download ceramah di internet?

mohon dari tuan blog bagi pandangan' atau usahakan jawapan..

p/s: sy buntu dgn dunia maju..

A.S.H Sinar 11 September 2009 at 5:35 AM  

Salam.. Ermm bagi pandangan saya ia bergantung kepada niat kita.
Hukum saya tak berani nag bagi takut salah..
Kalau awak buka web kiliyah.net dia kata apabila kita download kita jgn la menkomersialkan ceramah tu.

contohnya bila kita download jangan la kita ambil kesempatan dgn menjualkannya.. tak salah rasanya jika kita download untuk tujuan nak belajar..

tu pandangan peribadi saya sahaja k...
tanyalah ustaz jika masih was²...

mymaktabaty.com 21 April 2010 at 10:24 AM  

salam,

Mohon izin download dan publish di web mymaktabaty.com beberapa kuliah yang masih belum ada dalam simpanan saya.

Jazakallah

umian,  21 April 2010 at 10:29 AM  

asslamualaikum

Ustaz Shamsuri memberi kebenaran kuliah beliau disebarkan untuk tujuan menyebarkan ilmu.

Walaupun begitu, jika ada unsur2 perniagaan, Ustaz hanya memberi kebenaran kepada Syarikat Penerbitan Muaz sahaja.

Selamat Datang Ke:

Photobucket

Komen D'SinarWorld

About Me

My photo
Assalamualaikum...Aku bukanlah insan sempurna.. Aku hanya insan biasa yang tak sepi dari melakukan kesilapan dan ingin mencari sebuah kehidupan yang sempurna berlandaskan syariat Islam.. Moga Allah akan sentiasa mengampunkan segala kesilapan dan kealpaan ku...

Pautan D'SinarWorld

PROWIR Masjid Al barakah PEMUDA

  ©Template by Dicas Blogger.